Online kommunikáció

Nem csak a Google és a Facebook létezik az Interneten!

Minden vállalkozás részére fontos a közösségi kommunikáció, de sokan elfelejtik, hogy ez nem korlátozódhat csak egy-két felületre. Összeszedtünk pár lehetőséget azok közül, melyekkel bárki ingyenesen élhet, ahol megjelenhet.

Cikkmegosztók, blogok

 • Szakmai portálok, média oldalak

  A legtöbb szakmának megvannak a saját fórumaik, ahová szakmai cikkek küldhetőek. A médiák örülnek minden színvonalas tartalomnak (sőt akár szerzői/tanácsadói státuszt is kaphatsz). Mindenki jól jár, hisz ők ingyenes tartalmat kapnak, te pedig ingyenes megjelenést. Néha olyan médiának is tudsz hír értékű cikket szolgáltatni, mely szélesebb körhöz juttatja el azt. Meg kell keresni a kapcsolódási pontokat. (Egy rendezvényeden megjelent zenésszel készített interjú máris jó alkalom arra, hogy elküld a "sajtónak".)

Hirdetők, linkmegosztók

 • Még több apróhirdetési portál

  A legtöbb apróhirdetési portál nem bír jelentős erővel, ha a célcsoportunkat szeretnénk elérni. Egyszerre 50 ilyen portálon megjelenve azonban már érhetünk el eredményt. SEO szempontból azonban nem mindegy hol és hogyan jelenünk meg, ezért célszerű a megjelentetést ránk, illetve partnerünkre bízni. (Érdeklődj elérhetőségeinken!)

Minden egyéb

 • Szórakozás, hobbi

  Ha hobbi szinten is használod az internetet, vagy egyszerűen csak online játszol; használd ki a lehetőségeket. A legtöbb csoportos játékban Te is szervezhetsz csoportot, akár vállalkozásod nevével. Ahol chat, vagy fórum üzemel, ott szintén használhatod vállalkozásod nevét. Persze arra ügyelni kell, hogy ez esetben bármit teszel az kihat vállalkozásod megítélésére. (Komolyabb fórumokon amúgy is alap, hogy a tagoknak saját bemutatkozó oldaluk van.)

 • Partnerek

  Alapesetben a linkcsere jut mindenki eszébe, de ennél azért többre van szükség. Partnereidről írhatsz több mondatot és ők is írhatnak rólad (persze a link is kell bele). Valódi partnerek esetében használd a lehetőséget: beszállítók, ügyfelek, külsős munkatársak, közös projektben részt vevők, média támogatók... A legelterjedtebb, hogy referenciaként írsz a vevődről, ő pedig megírja pozitív tapasztalatait rólad.