Online konzultáció

 • Lassú a weboldalad.
 • Frissítened kellene valamit.
 • Vírustámadás ért, vagy annak veszélye fenyeget.
 • Bővítenél, fejlesztenél.
 • Kevés a látogatód.
 • Hátul vagy a keresőben.
 • Van egy jó ötleted, de kevés a pénzed.
 • Elvesztél az informatika útvesztőjében.
 • Egyszerűen csak tudni szeretnéd, hogy weboldalad képes-e stabilan működni nagyobb terhelés mellett is.

Tudjuk milyen nehéz eligazodni az informatika útvesztőjében, tudjuk, hogy az Interneten fellelhető megoldások nem mindenkinek megfelelőek és azt is tudjuk, hogy nehéz adott feladatra a megfelelő szolgáltatót kiválasztani.

Miért a konzultáció!

A weboldal tulajdonosoknak a legtöbb bosszúságot  olyan problémák okozzák, melyek  percek alatt megoldhatóak. A valódi problémát az jelenti, hogy vagy nem találják meg a kellő szolgáltatót (személyt), vagy ha ez sikerül is, az nem érti mi a probléma. A személyes beszélgetés a legbiztosabb módja, annak, hogy a lehető leggyorsabban megértsük egymást és megoldjuk a felmerült problémákat.

Miért bízz bennünk?

Egyrészt azzal, hogy megkeresel minket, még nem veszítesz semmit. Másrészt mert 25 éve vagyunk jelen az Interneten szolgáltatóként és jelenleg is teljes körű informatikai és online kommunikációs hátteret nyújtunk médiáknak,  intézményeknek, vállalkozóknak. Talán az sem elhanyagolható szempont, hogy projektekbe akár befektetőként, informatikai szolgáltatóként is beszállunk.

Kérj időpontot az űrlap kitöltésével, vagy egyszerűen hívj fel munkaidőben!

Két munkanapon belül jelentkezünk a megadott telefonszámon. Az űrlap elküldése semmilyen kötelezettséggel nem jár, a konzultáció díját a probléma megismerését követően előzetesen határozzuk meg (alapesetben 12.000 Ft/óra). Ez egy fix összeg miután már nem fogjuk mérni és húzni az időt.

Néhány referencia azon weboldalakból, melyek részére folyamatos technikai támogatást nyújtunk:

Bár tudjuk, hogy minden probléma egyedi, ide kigyűjtöttünk pár általánosan előfordulót (lenyitható listában):

Annak ellenére, hogy már több mint két éve megszűnt a PHP 5.6 támogatása még mindíg nagyon sok weboldal ezzel fut (bár a szolgáltatók által adott a lehetőség a váltásra). Azok a weboldalak melyek az elmúlt években nem frissültek (technikailag), nagy valószínűség szerint nem is képesek az újabb verzióval működni. A CMS rendszert használók (pl.: WordPress), könnyen szembesülhetnek azzal a problémával, hogy a használt pluginjeik frissítése során teljesen elérhetetlenné válik weboldaluk.

Bár a WordPresst tartjuk a legjobb CMS keretrendszernek, megvannak a maga gyengeségei. Miután azonban nyílt forráskódú, ezek orvosolhatóak. (Ha van több ezer bejegyzésünk, előfordul, hogy azokat akkor is betölti egy adott oldal, ha nem is jelennek meg. Másik nagy probléma, hogy  eltávolított pluginek adatai bent maradnak az adatbázisban. (Könnyen eltávolíthatóak.)

Egy apró funkció lehet, hogy egyetlen kódsorral megoldható, de sokan ehhez egy több file -ból álló kiegészítő programot (plugint) telepítenek. Az is előfordul, hogy a funkciót eleve tudja weboldaluk, csak „be kell üzemelni”.

A legtöbb gond azonban azokkal a scriptekkel van, melyek külső forrásból kerülnek meghívásra. Aki hirdet annak fontos az Analitics, de ha csak a látogatókról kell adat, arra ott a szerver statisztika. A Google térképnek nem kell feltétlenül beágyazva lennie, elég egy link is. A Facebook dobozok akár a weboldal betöltődését is megakadályozhatják. Ikonok, fontok származási helyét pedig biztonsági okokból sem árt megnézni.

Maguk a weboldal készítők sem tudják mit is kellene kezdeni a képekkel. (Nem a pixel méret a fő gond, azt talán már senkinek sem okoz problémát.)

 • A képek alapesetben rengeteg felesleges információt tárolnak, nemcsak pixel kódokat. Ezeket törölni kell.
 • Az interneten felesleges tű éles, tömörítetlen formátumokat használni. Még a JPG -k többsége is nyugodtan tovább tömöríthető (80%), anélkül, hogy minőségromlást érzékelnénk.
 • Ha lehetőségünk van rá a felesleges apró részleteket nyugodtan távolítsuk el, akár egy kis kontraszt növelésével.

Többféle gyorsítótárazás létezik, de a lényeg leegyszerűsítve: a weboldalról készül egy olyan másolat, mely a felhasználó számára gyorsabban elérhető.

Itt érdemes megjegyzeni, hogy az NGINX szervereken futtatott friss feldolgozó modullal ellátott weboldalak esetében már nem feltétlenül követelmény külön cachelő programok használata. (Persze a legtöbb tárhely még Apache).

Csak néhány példa:

 • A weboldal és üzemeltetőjének alapadatai strukturált adatok formájában.
 • A fotók alt tagjei (alternatív leírásai) a gyengénlátók számára.
 • A webhelytérkép (sitemap.xml).
 •  OpenGraph adatok a közösségi portálok számára.

Gyenge szerver erőforrások.

Egy szerveren sok tárhely csomag kerül kiosztásra, így azok osztozkodnak az erőforrásokon. A legtöbb szolgáltató, ha az igényekhez igazodva fejleszti „vasait” könnyedén optimalizálja ezen erőforrásokat. Abban a pillanatban azonban mikor egy szervert túl nagy igénybevételnek tesznek ki (sok tárhely csomag kerül kiosztásra, vagy nagy látogatottságú oldalak nincsenek kellően kezelve), az azon lévő weboldalak egymást fogják lassítani. (Kivéve, ha dedikált erőforrásokkal rendelkeznek, de az már inkább VPS, mint webtárhely csomag.) 

A weboldallal technikailag minden rendben, a kivitelezése tökéletes, a felépített linkek nagy erővel bírnak, a közösségi oldalakon folyamatos a jelenlét és valami mégsem oké. Az esetek többségében ilyenkor is technikai hibát találunk, de van valami amire szinte senki sem figyel oda: A Google nemcsak a weboldalunkon lévő információkat használja arra, hogy oldalunk releváns találatként jelenjen meg a keresőben. Ugye ismerős: ami a webre egyszer felkerült, az örökre ott is marad (még ha nem is mindenki látja). Még az sem mindegy, hogy a weboldalunkon szereplő címen (utca házszám), milyen más vállalkozás létezik (létezett), nemhogy azon a virtuális IP címen, melyen weboldalunk van (osztott tárhely esetén).  

Weboldal készítés
Weboldal készítés

Itt az ideje? Weboldal felújítás

10 – 20 éve egy elkészült weboldal akár több évig is működött gond nélkül. Azzal, hogy ma ez már nem így van a legtöbben akkor szembesülnek, amikor weboldaluk egyik pillanatról a másikra egyszer csak megszűnik létezni.

A teljes bejegyzés »