Keresőoptimalizálás – technikai elvárások

Amiről senki nem beszél, avagy a TECHNIKAI ELVÁRÁSOK. Tegyük rendbe oldalad és meglátod, azonnal megsokszorozódnak látogatóid!
Keresőoptimalizálás, weboldal készítés

Amíg egy weboldal nem felel meg a Google és a böngészők, de leginkább a látogatók technikai elvárásainak, addig nem beszélhetünk keresőoptimalizálásról; hiába a kiváló szövegezés, a jól megfogalmazott meta (háttér) adatok, az erős linkek és megosztások.

Tegyük rendbe!

Keresőoptimalizálás - szerverErőforrások

A sávszélesség, a szerver erőforrások, a beállítások és elosztások tesztelése. Szükség esetén kapcsolatfelvétel a tárhely szolgáltatóval, vagy megfelelő tárhely ajánlás.


PHPFuttatói környezet

Az operációs rendszer, a PHP feldolgozómodul és az adatbáziskezelő optimalizálása. Beállítások a CPanelen, a futó folyamatok ellenőrzése SSH kapcsolattal.


SEO elemzésScriptek és css file-ok

Azon kódok javítása, melyek nemcsak lassítják a weboldalt, de néha össze is vesznek. A felesleg eltávolítása és bővítmények sablonba írása a WordPressnél.


Strukturált adatokStrukturált adatok

A tartalom érthetővé tétele (szavak és mondatok jelentése, értelmezése) egy robot számára. Strukturált adatok létrehozása nemcsak a Google számára.


A rövid, gyors elemzés ingyenes!

A Google alapvető elvárásai valójában a kezdetek óta nem változtak; a technika azonban roham léptekben fejlődik.

Csodálattal tekintettünk a “Pagerank” algoritmusra (nem a GoogleBar mérőszámra) akkor, amikor mi még földrajzi alapon terveztük a weboldalak megtalálhatóságát. Azóta sokat fejlődött a kereső, az irányt pedig a W3C igazgatója már 1999 -ben meghatározta a szemantikus web leírásával. Ehhez a keresőnek az interneten található információkat mélyen, valódi tartalomként kell kezelnie, értenie kell mi micsoda.

Eleinte a keresőoptimalizálás (SEO) egyszerű volt, hisz nem létezett verseny. Aztán megjelentek a “varázslók”, de szerencsére a Google kiszűrte a manipulációkat. Fontossá vált a tartalom, de a magyar weboldalak többsége az alapvető technikai követelményeknek sem felel meg, nemhogy a Google elvárásainak. Így került előtérbe nálunk a weboldal készítés és üzemeltetés, majd a tárhely szolgáltatás, melyek kiegészülnek a komplett közösségi kommunikációval.

Minket is meglep, hogy még mindig keveset hallani arról, mi is a keresőoptimalizálás legfontosabb eleme. Ennek oka valószínűleg az, hogy maga a Google is természetesnek veszi, hogy weboldalt megfelelő tárhelyre, megfelelő tudással rendelkező szakemberek készítenek. A régi sulykolt információk még keringenek, így sokan még mindig csak a látható tartalmat tekintik weboldalnak és technikailag hibás, értelmezhetetlen oldalakat gyártatnak, gyártanak, vagy grafikus honlapépítőket használnak.

A Title és Meta adatokról, H címsorokról, sőt talán még az Alt tag -ekről és OG információkról is sokan hallottak, de ezek még csak a láthatatlan tartalmi elemek, nem annyira technikai kérdések.

 

Weboldal készítés – Digitális marketing – Tanácsadás